Hej alla tennisvänner! Vi kommer i fortsättningen att skriva månadsbrev för att hålla er alla uppdaterade kring vad som sker i vår verksamhet, och vad ni inte får missa.

Vi är igång för fullt på våra grusbanor, äntligen! Det var en liten utmaning i april med kallt och regnigt väder. Karolina, Åke och många av er medlemmar har lagt ner oändligt med tid för att få banorna spelklara, tack för det! I helgen sattes banorna på prov direkt när vi arrangerade Sommartouren och zonkvalet i Elite Hotels Next Gen Cup. Stort grattis till Robin Thour som vann herrklassen i Sommartouren, och till alla spelare som kvalificerade sig till regionsfinalen i Jönköping. I helgen arrangerar vi ytterligare en tävling, nämligen JSM16-Race och Strandbjörksspelen. Hela 44 deltagare i PS16 och totalt kring 70 spelare. Välkomna ner för att kika på fin tennis!

Vårterminens kurser lider mot sitt slut, och sommaren tar vid. Vi kommer att anordna en hel del aktiviteter. För våra tävlingsspelare försöker vi vara ute med bussen på tävlingar så mycket det bara går, på hemmaplan fortsätter vi att arrangera våra klassiska läger och sommartennisskolor. Vi har försökt sammanställa dessa så tydligt det går på vår hemsida: https://www.vaxjots.se/spela-tennis/

Då vi har flyttat ut stora delar av verksamheten finns det många tider att hyra både dagtid och kvällstid, passa på!

Ni som varit uppmärksamma vet att vi målat om våra inomhusbanor både 2022 och 2023, det har varit ett reklamationsärende då vi inte har varit nöjda med utförandet. Tyvärr kommer vi behöva stänga av banorna för ommålning även i år, vecka 27–30. Denna gång är det en annan golvtyp som kommer läggas (Greenset), vi hoppas att detta blir slutet på denna följetång, en positiv nyhet är att även C2 målas om.

På personalsidan har vi lite nyheter. Robin Thour har valt att säga upp sig för att studera, han kommer att vara kvar i Växjö och spela tennis, men inte längre vara anställd hos oss. David Lindahl kommer att vara tjänstledig under hösten, Anders Fransson kommer att täcka upp för honom.

Förberedelserna inför ITF-tävlingen i september är i full gång. Vi hoppas att det blir en riktig tennisvecka som avslutas med pompa och ståt, då vi ska fira VTS som fyller 50 år. Det är redan ett 50-tal tal anmälda, anmäl dig du med!

Bästa tennishälsningar

Emil Holmgren
Klubbchef, Växjö TS