Den 16–22 september arrangerar Växjö Tennissällskap tillsammans med Svenska Tennisförbundet en ITF-tävling för herrar. Det är kategorin M15 med totalt 15 000$ i prispengar och spel om ATP-poäng, där spelare från uppskattningsvis 10–15 länder kommer delta i tävlingen.

Svenska Tennisförbundet arrangerar tio liknande tävlingar per år, fem för herrar och fem för damer där nivån på prispengar varierar. Kategorin kallas för ”future-tävlingar” och är riktad mot spelare som vill samla ihop ATP/WTA-poäng för att spela högre tävlingar och förbättra sin internationella ranking.

Växjö tar över tävlingen efter Stockholms-baserade akademin Good to Great som istället satsar på att ha en tävling på Challenger-nivå.

– Det känns riktigt kul att få den här veckan till Växjö. Jag jobbade med en likadan tävling i Falun under min tid där, och såg vad det kan göra med sammanhållningen i en förening och vikten för våra juniorer att se världstennis på nära håll. Vi räknar med att spelare rankade runt 300 i världen kommer, och förhoppningsvis några av våra svenska spelare som Karl Friberg eller Leo Borg till exempel, säger klubbchef Emil Holmgren som också kommer vara Tournament Director för tävlingen.
– Det ska bli grymt roligt att spela på hemmaplan. Jag spelar närmare 20 tävlingar varje år på samma nivå men får resa runt hela Europa. Att kunna bo hemma och få spela på min hemmaplan kommer bli riktigt roligt, säger VTS-spelaren Adam Heinonen som denna vecka säkrat sin bästa ranking i karriären, 981:a i världen.

– Den här turneringen är ett betydande evenemang för Växjö och ger oss en möjlighet att visa upp vårt engagemang för sport och gemenskap för en global publik. Det kommer att öka stadens internationella synlighet och locka människor från hela världen, vilket i sin tur gynnar lokal turism och näringsliv. Vi ser fram emot en internationell tennisturnering, och hoppas att det ska bli en fantastisk händelse för alla inblandade och för vår älskade stad, säger Sara Almkvist VD på Växjö & Co.

När det närmar sig kommer vi att presentera ett flertal aktiviteter för att rama in detta som en riktig ”tennisvecka”. Bland annat presenterade vi igår att på lördag 21 september kommer vi arrangera en 50-årsfest för Växjö Tennissällskap.

Frågor:Emil HolmgrenKlubbchef Växjö Tennissällskapemil.holmgren@vaxjots.se / 070-38 715 48