Under måndagskvällen tog Växjö TS emot Mälarhöjdens IK på hemmaplan, en match som på förhand betydde extremt mycket då vinnaren skulle hålla sig kvar i Elitserien inför 2024.

Redan från första bollen var dubbelparet Tobias Lindberget & Valdemar Holm laddade till max. Stadigt volleyspel, bra servande och en grym inställning gav VTS ledningen med 1-0 matcher efter siffrorna 6-2, 6-4.

En skadad Ville Fridell var otillgänglig i dagens match, därför fick Noel Kindbom göra debut i Elitserien, och som han gjorde det. Utan att darra vann han första set med 7-5 och hade ledningen även i andra set. Motståndaren Jan Simonsson höjde sig därefter och vann matchen med 5-7, 6-4, 10-2. 1-1 i matcher efter första insläppet alltså.

Robin Thour på andrasingeln mötte gamla klubbkompisen Daniel Handy Svensson. En svängig match där Robin till slut gick segrande med siffrorna 6-4, 1-6, 10-6.

Adam Heinonen var inför dagens match obesegrad på förstasingeln i Elitserien, och det skulle fortsätta så. Lucas Renard stod på andra sidan men Adam spelade riktigt bra och med publikens stöd i ryggen kunde han säkra en 3-1 vinst till Växjö TS efter matchsiffrorna 7-6, 6-2.

Detta betyder alltså att Växjö TS spelar Elitserien även nästa år!

Robin Thour kort efter matchen:
– Nästan overkligt, vi visste att det var en tuff match men det var en stor lättnad när Adam slog in sin matchboll och vi visste att vi säkrat kontraktet. Jag har spelat serien rätt många år nu men jag tror aldrig det varit så bra tryck från hemmaläktaren som idag, otroligt kul och skönt att vi lyckades med det vi siktade på.

Adam Heinonen fyller på:
– Grymt kul med Elitserien 2024, nu är det dags att vinna också.