VÄXJÖ TS BJUDER IN TILL ATT PROVA PÅ PARATENNIS UNDER TENNISENS DAG DEN 19 AUGUSTI KL.14-16 I STRANDBJÖRKET

Växjö TS gör som många andra klubbar i Sverige och bjuder in till Tennisens dag den 19 augusti kl. 14-16.

Tennisens dag är gratis för hela familjen och besökare ges möjlighet att prova på tennis och lära sig grunderna på ett enkelt och roligt sätt. Växjö TS vill att tennis ska vara för alla och erbjuder därför även paratennis under Tennisens dag.

”På ett lekfullt sätt möjliggör vi för alla att kostnadsfritt prova på tennis på vår fina anläggning i Strandbjörket. Tack vare ett bidrag från stiftelserna Linnea Dahl och Växjö Charity har vi fått vår fina bollvägg vid våra utomhusbanor. Denna spelar en viktig roll i vår ambition att göra tennis tillgänglig för alla. Att dessutom kunna erbjuda paratennis under Tennisen dag är en viktig del i detta arbete och en förlängning av vårt fina samarbete med stiftelserna”, säger Emil Holmgren, klubbchef för Växjö TS.

Paratennis är för personer med rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller för personer som är rullstolsburna. Växjö TS är stolta över att ha Hampus Linder-Olofsson, en av Sveriges (världens) bästa spelare i rullstolstennis, som medlem i klubben. Hampus är aktiv både som spelare och som tränare.

”Vi hoppas på många besökare under Tennisens dag. För att börja spela behöver man bara vara nyfiken”, avslutar Emil.

Under Tennisens dag erbjuds en rad olika aktiviteter:

  • Nivåanpassade stationer
  • Bollväggen
  • Rullstolstennis
  • Minitennis
  • Minitennisturnering
  • Halva pottentävling
  • 5-kamp
  • Fika

När: 19 augusti kl. 14-16

Var: Strandbjörket (vid regn kommer vi att hålla till i Strandbjörkshallen)

Kontaktperson: Emil Holmgren, klubbchef Växjö TS, 070-3871548