I helgen spelades Strandbjörksspelen Sommartour, en SM-deltävling med prispengar i både herr och damklass. Det blev en lyckad tävling för hemmaspelaren Adam Heinonen som vann tävlingen för andra året i rad.

Det var optimala förutsättningar för grustennis då det var strålande sol och nästintill vindfritt. Både Adam och finalmotståndaren Saba Nanobashvili hade långa tuffa semifinaler som pågick närmare tre timmar under förmiddagen. Och eftermiddagens final skulle inte bli sämre den heller.

Efter tre långa, välspelade set kunde hemmaspelaren Adam till slut stå som segrare efter att ha vunnit det avgörande setet i tiebreak. Segersiffrorna skrevs till 7-5, 3-6, 7-6.

-Det har varit en bra tävling, matcherna har varit lite upp och ned. Men jag spelade bäst när det drog ihop sig, säger Adam direkt efter matchen.

Hur ser dina planer för sommaren ut?
– Jag kommer spela mycket futures på ITF-touren. I veckan är det Kalmar och sedan åker jag till Belgien och Tyskland. När jag är hemma kommer jag spela uteserien för VTS med.

I damklassen var det en ny förmåga som vann. 15-åriga löftet Sonja Wedenski spelade fantastisk tennis hela helgen och vann tävlingen utan att tappa set.

-Jag har tränat hårt under en längre period och det är kul att det visar sig på banan. Detta var min första titel på Sommartouren, så det känns riktigt bra, säger Sonja.

Samtidigt som Sommartouren spelades zonkvalet till Elite Hotels Next Gen Cup (Gamla Kalle-Anka Cup). Totalt 43 spelare från VTS var med, och följande gick vidare till regionsfinalen i Jönköping:

PS11: Milton Soldahl
FS11: Elvira Hyltsten
PS13: Oscar Nordqvist
FS13: Agnes Lagerqvist & Joni Nydahl Frånberg
PS15: William Holmström & Marcus Björkqvist
FS15: Ella Constantien