I helgen inleddes Division 1 Södra för herrar. Växjö TS kopplade greppet direkt och inledde med två klara lagsegrar.

På lördagen stod Lerums TK för motståndet, en nykomling i serien. VTS visade klass direkt genom att vinna den inledande dubbeln med 6-1, 6-1. Även i singlarna blev det klara siffror och endast nio tappade games på fyra matcher.

Söndagens match mot Ullevi TK skulle på förhand bli tuffare. Göteborgslaget har många duktiga juniorer som övertygade stort under lördagens match mot Kalmar som de vann med 3-1. Adam Heinonen och Ville Fridell rivstartade med bländade dubbelspel och kunde säkra första matchen med 6-3, 6-3. VTS vann sedan första singeln genom Adam Heinonen och även andrasingeln genom Robin Thour. På tredjesingeln förlorade Johan Finnhult med 0-6, 2-6.

Växjö TS leder därmed Division 1 Södra tillsammans med Kungsbacka TK efter två spelade omgångar. På onsdag väntar sista hemmamatchen, då mot Kalmar TK med start 18:00.

En som visat fin form inför serien är Adam Heinonen. Det bekräftade han genom att vinna alla sina fyra matcher under första helgen.
– Det var en bra inledning av serien. Kul att vara igång och igen, och roligt att tävla i lag. Det är alltid lite nervöst i början men idag mot Ullevi släppte vi verkligen loss och spelade bra.

Hur ser du på din egna form inför seriespelet?
– Jag har spelat bra. Både på futuretävlingar i Frankrike för två veckor sedan men främst i vintertouren i Ystad tidigare i veckan.

Hur är stämningen i laget, och hur går tankarna inför onsdag?
– Jag tror att alla verkligen njuter av veckorna med seriespelet, alla är taggade till tårna och lyfter varandra. Det är skitkul. Stämningen är verkligen på topp och vi ser fram emot Smålandsderbyt på onsdag.

Länk till spelschema och tabell

Växjö TS – Lerums TK 4-0
Adam Heinonen/Ville Fridell vs Axel Nordström/Daniel Shasteen
Singel 1: Adam Heinonen vs Fredrik Shasteen 6-1, 6-0
Singel 2: Robin Thour vs Axel Nordström 6-3, 6-2
Singel 3: Ville Fridell vs Daniel Shasteen 6-0, 6-2

Växjö TS – Ullevi TK 3-1
Dubbel: Adam Heinonen/Ville Fridell vs Oskar Jansson/Filip Gustafsson 6-3, 6-3
Singel 1: Adam Heinonen vs Filip Gustafsson 6-1, 6-1
Singel 2: Robin Thour vs Oskar Jansson 6-4, 6-4
Singel 3: Johan Finnhult vs Arvid Hallgren 0-6, 2-6