Under årets sista internationella tävling slog Hampus Linder-Olofsson till med ett kanonresultat. Dubbla finalplatser i Grekland gör att han går in i 2023 med ett högt självförtroende.

Inför tävlingen var Hampus åttonde-seedad, tack vare sin ranking som 98:a i världen. Därför stod han också över första omgången och mötte i åttondelsfinalen en fransman som besegrades med klara 6-2, 6-1. Även i kvartsfinalen väntade franskt motstånd, denna gången blev matchen tuffare men Hampus gick segrande med 7-6, 7-5. I semifinalen väntade en fjärdeseedad polack, rankad 74:a i världen. I en svängig match lyckades VTS:aren knyta ihop det och vann med 5-7, 6-2, 6-2. Därmed var första finalplatsen på ITF-touren säkrad. I finalen väntade en Israel rankad 44:a i världen, och här blev det lite väl tufft. 0-6, 0-6 slutade finalen.

I dubbelklassen spelade Hampus tillsammans med fransmannen Vanierberge, paret som var andraseedade nådde hela vägen till final men där tog det stopp mot förstaseedade paret med 1-6, 4-6.

Greklandstävlingen var den sista internationella tävlingen för året, och det är en nöjd Hampus som summerar tävlingsåret 2022.
– Det känns väldigt kul att avsluta året på ett bra sätt. Det är en svår tävling då underlaget är konstgräs, likt padelunderlag. Året som helhet är jag väldigt nöjd med. Jag har växt som spelare och fått en större matchvana, tack vara det har jag blivit mentalt starkare på banan. Det är tufft att få ihop tillräckligt med matcher, tyvärr har vi i nuläget inga ITF-tävlingar i Sverige. Vilket medför mycket resande och ökade kostnader. Under året har jag kunnat spela sju internationella tävlingar i Polen, Grekland, Litauen, Italien och Spanien bland annat.

Innan tävlingsåret tar slut ska du spela SM i Stockholm, hur går tankarna inför det?
– Det ska bli kul! Det är alltid roligt att träffa alla andra svenska spelare. Just nu är jag relativt ensam internationellt så vi får hoppas att fler tar steget och testar på. Det blir lätt ensamt att resa själv och självklart hade det varit roligt om vi var fler svenskar som var ute. Målet inför SM är att försvara mina dubbla SM-guld från förra året och försöka vara en bra förebild för spelarna underifrån.

Vad är målen inför 2023?
– Det blir ett speciellt år. Från och med maj startar kvalperioden inför Paralympics i Paris 2024. Målet är att försöka spela så många tävlingar som möjligt, fortsätta prestera på denna nivån och hålla en jämn nivå på spelet. Rankingmässigt hoppas jag att slå mig in i topp 50 i världen.

Lycka till, Hampus!