Under tre dagar har Strandbjörksspelen Sommartour spelats, det är 10 000 kr i prispengar i både dam och herrsingel. VTS:aren Adam Heinonen var förstaseedad i tävlingen och höll för trycket.

I damklassen hade VTS många spelare med. Isabel Petri Bere som är hemma från college var tredjeseedad och tog sig till semifinal, där slutsegraren Nora Svensson blev för svår. Stephanie Thour och Agnes Lagerqvist vann varsin match i huvudtävlingen. My Johansson, Filippa Moberg och Amalia Bengtsson föll i första omgången. Nora Svensson från Västerås stod som segrarinna i slutet efter att i finalen ha besegrat Alice Widell från Helsingborg i en riktig långkörare, matchen tog drygt tre timmar och slutsiffrorna skrevs till 4-6, 6-2, 6-4. Detta var Noras första titel på Sommartournivå.

I herrklassen var både Adam Heinonen (1:a) och Robin Thour (3:e) seedade på förhand. Robin fick sig en riktig holmgång i kvartsfinalen där han besegrade Ross Weibull i en lång tresetare. Det var en märkbart sliten Robin som i semifinalen föll relativt stort mot andraseedade Jonathan Stenberg med 1-6, 3-6. Adam Heinonen imponerade genom hela tävlingen och tappade bara nio games på tre första matcherna på sin väg mot finalen där Jonathan Stenberg väntade.

Även herrfinalen blev en långkörare. Adam hade matchboll vid 6-4, 6-5 och 40-30 men slog backhandvolleyn i nätkanten, istället blev det ett avgörande set. Väl där växlade VTS:aren upp och vann med slutsiffrorna 6-4, 6-7, 6-0.

– Det kändes riktigt kul att få vinna hemma i Strandbjörket. Jag har tränat väldigt hårt senaste tiden och det är alltid skönt när det visar sig. Nu väntar fler sommartourer varvat med ITF-tävlingar utomlands, säger Adam.

På fredag startar juniorklasserna i Strandbjörksspelen med bland annat SM-klass för 14-åringar.