Under Svenska Tennisförbundets årsmöte som ägde rum i Göteborg fick Växjö TS ta emot priset ”Mackes Trofe´”. Priset delas ut till en klubb som varit särskilt framgångsrik i sitt barn- och ungdomsarbete. Juryn består av Svenska Tennisförbundet, KLTK och Stiftelsen Båstadtennis.

– Fantastiskt roligt och vi är väldigt stolta över att få ta emot priset. Det är ett underbart kvitto på det arbete som hela Växjö TS har gjort senaste året, alla vaktmästare, styrelsen och våra engagerade tränare har gjort ett otroligt jobb, säger Calle Pihlblad, sportchef i Växjö Tennissällskap

Motiveringen för priset lyder:
Växjö TS är en av tidernas mest framgångsrika tennisklubbar och föreningen har skapat eko både i Sverige och på den internationella arenan.

Utveckling och framåtanda är klubben personifierad. De senaste fyra åren har antalet deltagare i kursverksamheten ökat med närmare 80%, varav 17% senaste året. Siffror som imponerar. Under samma tidsperiod har föreningen också gjort stora investeringar i anläggningen i syfte att skapa en varm och social känsla som välkomnar alla. Detta märks bland annat i fördelningen mellan män och kvinnor som med stormsteg närmar sig 50/50 samt i verksamheten för spelare med funktionsnedsättningar. 

Föreningen är också aktiv utanför anläggningens väggar och deltar i flertalet satsningar för att skapa trygga och barn- och ungdomsmiljöer med idrott och tennisen i centrum.  

Växjö TS är verkligen en värdig mottagare av svensk tennis finaste pris barn- och ungdomspris: Mackes Trofé.

– Det är väldigt hedrande att få ta emot detta pris. Alla har verkligen knytit näven senaste åren och jobbat stenhårt för att få till den positiva trend vi är mitt i, det är en fröjd att få jobba med dessa människor som engagerar sig i föreningen varje dag, säger Emil Holmgren, klubbchef i Växjö Tennissällskap.

Föreningen har tagit emot priset vid två tidigare tillfällen, 1981 och 2002.