Under senaste tio dagarna har landets bästa veteranspelare spelat i Strandbjörkshallen. Tävlingen fick avslutas på bästa tänkbara sätt då Anders Fransson spelade hem guldmedaljen i HS60+-klassen.

Totalt var 178 spelare från hela landet med. Tävlingen skulle ha spelats i Stockholm i februari, men blev uppskjuten med anledning av den då ökade smittspridningen. Den tilltänkte arrangören kunde inte arrangera tävlingen på det nya datumet och därav fick Växjö TS frågan om att arrangera åldersklasserna 30-60 år.

Veckan startade med de yngsta klasserna och redan då blev det tre medaljer till Växjö TS. Både Martin Fohlin och Jessica Ljunggren kom trea i respektive 30-årsklass och fick därför med sig varsin bronsmedalj hem. I HS35+ spelade VTS-tränaren Gunnar Eriksson som hade en relativt bekväm resa till finalen. Där väntade tidigare träningspartnern Alexander Apell, nu baserad i Stockholm. Det blev en tuff final där Gunnar fick se sig besegrad med 3-6, 2-6.
– Det var väldigt kul att tävla igen, tyvärr var jag rätt trött i kroppen när det var dags för final men Alexander spelade jättebra. Kul att spela Veteran-SM på hemmaplan, det kom en hel del av de barn jag har i träningen och kollade vilket också var roligt,

Anders Fransson är en flitig veteranspelare och har sedan tidigare flertalet medaljer blandat med landslagsuppdrag. Som nybliven 60-åring fick han gå upp en åldersklass och var därmed både förstaseedad och en stor förhandsfavorit. VTS-aren höll för trycket hela vägen och tappade inte ett set under hela tävlingen. I finalen besegrade han Åke Svensson från Kalmar TK med 6-2, 6-1.
– Kul att vinna på hemmaplan! Vi har länge velat få hit Veteran-SM och det känns som att det blev väldigt lyckat och extra kul att det var så mycket publik på finalen! säger Anders Fransson direkt efter finalen.

Tävlingsledaren Emil Holmgren summerar tävlingen:
– Det blev en lyckad tillställning! Det var lite synd att det inte blev fler spelare, det beror nog på några olika saker men givetvis att tävlingen blev flyttad och att det ligger under påskveckan. Kul att det gick så bra för våra hemmaspelare också, och det blev ju minst sagt en perfekt avslutning med Anders guldmedalj i HS60.

Smålandsframgångar:
HS60+          Anders Fransson (Växjö TS)                                         Guld
HS55+          Stefan Vanemo (Vetlanda TK)                                      Silver
MD55+         Anders Fransson (Växjö TS)/Sofie Björling                 Guld
HD55+          Stefan Vanemo (Vetlanda TK)/Jan Hedman                 Guld
MD50+         Lisa Jalmander/Joakim Ivarsson (Kalmar TK)             Silver
DD50+          Lisa Jalmander (Kalmar TK)/Carolina Jansson            Brons
HS50+          Mikael Ludvigsson (Värnamo TK)                               Brons
HS40+          Daniel Gustavsson (Hagafors TK)                                Brons
HD40+          Olof Rooth/Henrik Wallensten (Tabergsdalens TK)    Brons
HS35+          Gunnar Eriksson (Växjö TS)                                         Silver
HS35+          Dejan Subotic (Växjö TS)                                             Brons
HD30+          Martin Fohlin/Dejan Subotic (Växjö TS)                     Silver
DS30+          Jessica Ljunggren (Växjö TS)                                       Brons
HS30+          Viktor Emlund (Kalmar TK)                                         Guld
HS30+          Martin Fohlin (Växjö TS)                                             Brons