Vi är väldigt glada över det växande tennisintresse som varit de senaste åren i Växjö och det är något vi verkligen jobbat hårt för att uppnå. VTS har idag en blomstrande verksamhet med över 540 kursdeltagare och ytterligare 80 i kölista. Detta kan jämföras med 340 kursdeltagare under 2018. Strandbjörkshallen har en beläggning på runt 90% under vardagskvällar redan nu. Behovet av inomhusbanor i Växjö kommer fortsätta vara stort framöver.

Det besked Södra Skogsägarna annonserade förra veckan kom väldigt oväntat för oss alla. Under nästan ett års tid har det varit en kontinuerlig kontakt kring framtida förändringar i Södra Climate Arena. I dessa samtal har det aldrig nämnts att samtliga tennisbanor inomhus riskerades att tas bort. VTS har sedan start varit tydliga med att vi vill behålla så många tennisbanor som möjligt, och gärna på ett längre hyresavtal. 

Nu börjar arbetet med att optimera användningen av Strandbjörkshallen inför kommande inomhussäsong. Samtidigt som möjligheterna att bygga ytterligare en tennishall utforskas. Vi har redan en positiv dialog med Växjö Kommun och finansiärer och kommer försöka arbeta med detta i en snabb takt. Om du vill engagera dig i detta arbete är du välkommen att höra av dig.

Under tiden ber vi om lite tålamod medan vi försöker hitta den bästa lösningen för tennisen i Växjö till hösten.

 

Bästa tennishälsningar

Emil Holmgren
Klubbchef, Växjö Tennissällskap