Danske spelaren Elmer Möller vann sin tredje raka – och totalt femte(!) – titel på vintertouren den här säsongen. I damklassen segrade meriterade tyskan Mona Barthel.

Växjö Vintertour är färdigspelad och det blev de förstaseedade Mona Barthel och Elmer Möller som vann till slut.
31-åriga Mona Barthel, som tränar på Good to Great i Danderyd, är rankad 302:a i världen men har varit 23:a och har fyra WTA-titlar. Hon vann titeln i Båstad 2014 och föll i finalen mot Johanna Larsson året därpå.

Nu vet hon också hur det är att vinna en vintertourtävling i Sverige. I finalen mot andraseedade Jacqueline Cabaj Awad, Elfsborgs Tennis, blev det 6-2, 6-2. Hon tappade för övrigt bara åtta game på sina fyra matcher i Växjö.
– Det känns bra! Förra året var riktigt tufft och jag hade varit skadad under en lång tid så jag bestämde mig för att spela många matcher. Den här turneringen var riktigt bra och jag är så glad för att jag kunde vinna titeln. Jag har tappat på rankingen, så det här året blir målet att ta mig tillbaka på topp 100, men det viktigaste är att hitta mitt spel igen och att ha kul, säger Mona Barthel. 

Även Elmer Möller, som spelar för Danderyds TK och tränar på Good to Great, övertygade i sin final i herrklassen. Det blev vinst med 6-1, 6-1 mot Robin Thour, Växjö TS. Då var det jämnare i semifinalen där Elmer kunde vinna en tresetare med 6-3, 3-6, 6-4.