Hösten innebär allt som oftast seriespel för tennisföreningarna. Förra året blev det inställt, därför är det extra roligt att vi nu är igång. Nedan följer en sammanfattning av inledande matcherna.

Lördag 13 november, Division 1 Södra Herrar
Växjö TS – Varbergs TK, 6-0
Herrlaget fick en flygande start på serien och övertygade stort i premiären när man vann med klara 6-o mot Varberg på hemmaplan. Extra roligt att välkomna tillbaka Ville Fridell till Växjö TS som spelade både singel och dubbel med bravur.

Söndag 14 november, Division 1 Södra Herrar
Växjö TS – ATL Lund, 6-0
Söndagen blev inte sämre för herrlaget, även om matcherna var något jämnare. Robin Thour och Johan Finnhult låg i avgörande set under med 4-8, men lyckades på ett starkt sätt vända det till 10-8. Helgens utropstecken blev dubbelparet Magnus Larsson/Pontus Norberg som bara tappade fem games under helgens två dubblar. Starkt jobbat!

Tisdag 16 november, Elitserien Damer
Växjö TS – SALK, 1-5
Det var för de allra flesta elitseriedebut när VTS tog emot ett ungt SALK-lag. Med lite nerver i kroppen och ett starkt motstånd skrevs siffrorna till 1-5 i favör för Alvik-laget. Viktoria Björk imponerade stort i sin comeback och vann fjärdesingeln i ett avgörande set.

Härnäst väntar Enskede LTK, förhandsfavoriterna till SM-guldet, för damerna. Herrlaget åker till Göteborg för ett sammandrag nu i helgen (20-21 nov).