Växjö TS är glada att presentera både Fredrik ”Fidde” Rosengren och Magnus Larsson som nya tränare i föreningen. Båda tillträder med start till hösten.

”Fidde” kommer direkt från ATP-touren där han senast arbetat tillsammans med Karen Khachanov, rankad 25: a i världen. Innan dess har han även arbetat med spelare som Jonas Björkman, Magnus Norman, Robin Söderling, Mario Ancic, Kyle Edmund med flera och har dessutom varit förbundskapten för det svenska Davis Cup-laget. På 90-talet blev han Växjö TS första heltidsanställde tränare och har varit anställd som tränare i föreningen under vissa perioder även efter detta. Avtalet sträcker sig över hösten med en förhoppning om förlängning. Arbetsuppgifterna kommer främst bli att utveckla våra tävlingsspelare samt vara ansvarig över herrarnas A-lag tillsammans med Magnus Larsson.

Magnus Larsson har också en lång historia i Växjö TS. Som tonåring flyttade han från Olofström till Växjö för att satsa på sin tennis och var som högst rankad 10: a i världen. Tidigt i hans tränarkarriär var han i Växjö TS och arbetade med tävlingsspelare. Efter det har han bland annat varit assisterande Davis Cup-kapten, nu senast kommer han från ett tränarjobb i Kalmar TK. Avtalet sträcker sig till slutet av vårterminen 2022. Magnus arbetsuppgifter blir främst att arbeta med NIU-gymnasiet, A-lag men även en del vuxengrupper under dagtid.

 

Emil Holmgren, klubbchef:

– Vi har aktivt sökt en ersättare till Tobbe Thestrup som sagt upp sig under våren, men inte riktigt hittat den rutinen och erfarenheten som vi tappar i och med Tobbe. Vi har haft några ansökningar nationellt men även internationellt. Sedan öppnade sig den här möjligheten med både Fidde och Magnus på deltid och det är självklart otroliga förstärkningar till ett redan starkt tränarteam. Båda två har ett stort VTS-hjärta och är redo att fortsätta den positiva resan vi är mitt inne i.

 

Calle Pihlblad, sportchef:

– Vi är inne i en oerhört positiv och spännande tid i Växjö TS. Rent sportsligt växer vi så det knakar och vi ser oerhört positivt på framtiden och återväxten är enorm. Det ska bli riktigt roligt att återigen få jobba med Fidde och Magnus, två tennisledare av absolut högsta rang som kommer berika våra medlemmar och tillföra en otrolig kunskap till övriga tränare.

 

Fredrik Rosengren:

– Det är dags att sluta cirkeln nu efter fem decennier på touren och komma hem till Växjö TS. Det ska bli riktigt kul och spännande att få vara en liten del av den här fantastiska organisationen.

 

Magnus Larsson:

– Efter två härliga och utvecklande år hos Kalmar TK ska det bli spännande att ”komma hem” till Växjö TS igen. Efter att ha sett Växjö TS utifrån i nästan tio år har jag och många med mig kunnat se ett nytt driv i föreningen med Emil och Calle i spetsen. Det är en ny och positiv riktning och jag vill gärna vara med och försöka hjälpa till med mina erfarenheter som jag samlat på mig under åren.

 

Mer information:

Emil Holmgren
emil.holmgren@vaxjots.se / 070-38 715 48