I lördags gjorde vi en smygstart av ett nytt initiativ som vi kallar för ”Duellen”. Vårt nuvarande A-lag för herrarna utmanade ett lag fyllt med spelare som tidigare representerat föreningen, kallat ”Gamla A-laget”. Det blev minst sagt en kanonstart med fint väder, bra tennis och bra uppslutning med publik.
Matchen avgjordes i nio matcher, tre dubblar och sex singlar. Varje match spelades i bäst av tre set, där varje set spelades först till fyra games. Kapten för nuvarande a-laget var Torbjörn ”Tobbe” Thestrup, och för gamla a-laget Fredrik ”Fidde” Rosengren.
Det blev en stor manifestation för tennisen i Växjö där båda lagen visade på en otrolig bredd. I nya A-laget saknades bland annat Adam Heinonen, rankad etta i Sverige av killar födda 2002 samt Daniel Svensson som vann Vintertouren 2019/2020. I gamla A-laget saknades bland annat Jonas Björkman, Magnus Larsson, Magnus Martinelle, Anders Fransson och så klart flertalet andra högklassiga spelare som representerat VTS genom åren.
Med anledning av COVID-19 gjorde vi ett val att inte marknadsföra matchen för tydligt. Trots detta kom det en hel del folk som alla respekterade Folhälsomyndighetens rekommendationer och spred ut sig över Strandbjörket. Även spelarna fick klara instruktioner om att inte göra high-fives, dela handduk eller vattenflaska och så vidare.
Spelet var imponerande och det var spännande in i det sista. Det äldre laget ledde med 2-1 i matcher efter dubblarna. När singel 2, 4, 6 spelats var ställningen 3-3 i matcher. Pontus Kumlin vann över Alex Helmersson relativt bekvämt och ställningen var då 4-3 till de äldre. På bana 3 mötte 20-årige Kevin Thour 58-åriga Janne Gunnarsson. Matchen gick till ett avgörande set och väl där var den 38 år yngre Kevin starkare och klarade av den speciella situationen på ett bra vis. 4-4 i matcher alltså.

Hela lagmatchen skulle avgöras på bana 1. Förstasingeln spelades mellan Robin Thour (Nya A-laget) och Olle Thestrup (Gamla A-laget). Robin tog första set med 4-3, och ungefär samtidigt som Kevin Thour slog in matchbollen tog Olle hem andra set. Avgörande set och all publik förflyttade sig snabbt mot sista kvarvarande matchen. Det var passivt spel och båda spelarna hade svårt att sätta fart på bollen på den torra grusbanan. Till slut lyckades Robin spela hem setet, matchen och därmed hela lagmatchen. 5-4 till nuvarande A-laget!

Vi vill tacka alla spelare, ledare, publik, kioskpersonal och alla andra som hjälpte oss att göra detta till en fantastisk dag i Strandbjörket. Vi hoppas kunna göra detta varje år och då även kunna ta emot mer publik.

Dubbel 1. Robin Thour/Johan Finnhult vs Pontus Kumlin/Viktor Odenbrink 4-0, 4-2
Dubbel 2. Tim Heinonen/Ville Fridell vs Pontus Norberg/Janne Gunnarsson 4-3, 1-4, 1-4
Dubbel 3. Kevin Thour/Alex Helmersson vs Olle Thestrup/Gunnar Eriksson 0-4, 1-4

Singel 1. Robin Thour vs Olle Thestrup 4-3, 1-4, 4-2
Singel 2. Johan Finnhult vs Pontus Norberg 1-4, 0-4
Singel 3. Alex Helmersson vs Pontus Kumlin 2-4, 1-4
Singel 4. Tim Heinonen vs Viktor Odenbrink 4-0, 4-2
Singel 5. Kevin Thour vs Janne Gunnarsson 4-3, 1-4, 4-2
Singel 6. Ville Fridell vs Gunnar Eriksson 4-0, 3-4, 4-1
5-4 i matcher till ”Nya A-laget”