För första gången på väldigt länge hade vi en hemmavinnare i Vintertourtävlingen ATEA-Open. Robin Thour besegrade klubbkompisen Adam Heinonen i finalen.

Robins resa mot titeln började något skakigt, när Kalmars Viktor Emlund stod på andra sidan nätet. 6-2, 6-7 6-3 blev siffrorna till slut. Även i kvartsfinalen krävdes tre set för att avgöra, denna gång mot Olle Wallin. I semifinalen fick Robin wo mot andraseedade Simon Yitbarek som hade problem med skada.

Adam var tredjeseedad i tävlingen och inledde övertygande med 6-1, 6-1 mot Albin Ekenros. I kvartsfinalen mötte han Eirik Gröner från Danmark och tog hem det i tre svängiga set, 6-1, 3-6, 6-3. Tävlingens kanske bästa match var semifinalen mot Gustaf Ström. En väldigt välspelad match med mycket känslor slutade 6-3, 3-6, 6-1 i Adams favör och pågick i nästan tre timmar.

Finalen blev även den välspelad och Robin drog det längsta strået genom att vinna två tiebreak set, 7-6 7-6. Stort grattis Robin!

 

Damklassen blev tyvärr väldigt tunn men hade desto bättre spets. Förstaseedade Anette Munozova från Näsbypark fick en relativt bekväm väg till finalen. Väl där stötte hon på patrull, nämligen norska Hedda Gurholt. Den 17-åriga norskan spelade otroligt fin tennis och slog påvägen till finalen bland annat VTS Isabel Petri Bere i två raka set. Finalen vann hon relativt bekvämt med 6-2 7-5.

 

Lottningar/resultat
Artikel i Smålandsposten