Den klassiska Skinkdubbeln fyllde i dagarna 50 år och detta firades på bästa sätt. Fler deltagare än på många år, en middag på stadshotellet och publik i massor summerar tävlingen.

164 spelare gjorde upp om pokalerna i 50:e upplagan av Skinkdubbeln. Bland alla deltagare hittade vi allt från 9-åriga tävlingsspelare, spelare från både herrarnas och damernas a-lag samt 75-åriga motionärer. Inför tävlingen samlades samtliga tränare och parade ihop spelarna med devisen att den mest erfarne spelar med den som spelat minst. Från första boll var det otroligt jämna och välspelade matcher rakt igenom, något som visade sig då publiken bara blev större och större under tävlingens gång. 

I finalen ställdes Robin Thour och Calle Nordqvist mot Markus Thorsell och Samuel Rosqvist. Samuel, som hoppade in på grund utav ett sent inhopp gjorde en fantastisk insats efter att inte ha rört ett racket på flera år. Finalmatchen bjöd på många välspelade poäng och publiken fick stundtals se väldigt fin tennis. Robin Thour och Calle Nordqvist drog dock längsta strået och vann med 10-6. Titeln blev Calles första, men Robins fjärde. Vilket gör att han nu är tangerad med Pontus Norberg i antalet segrar i Skinkdubbeln.

Under fredagskvällen samlades 70 tennisintresserade på stadshotellet och njöt av god mat och dryck, något som var väldigt uppskattat bland deltagarna.

Stort tack till alla spelare, publik, funktionärer och sponsorer som hjälpte till att göra jubileet så lyckat som det blev!

 

Lottning/spelschema

Bilder från ImagineStudio AB