I fredags mötte herrlaget serieledarna Fair Play TK. Förutsättningarna var glasklara inför matchen, det krävdes minst två matchvinster för att hålla sig kvar i högsta serien. 

Dubblarna blev tuffa och Malmö-laget vann båda i raka set. Adam och Tim Heinonen var dock med och hotade i första set mot Filip Bergevi och Andre Göransson som är rankad runt 100 i världen i dubbel.

När singelspelet startade fick publiken på läktaren nypa sig i armen. På samtliga fyra banor hade VTS vunnit första set. Adam Heinonen imponerade stort och vann mot fransmannen Florian Lakat med 7-6, 7-6. Tyvärr vände siffrorna på de andra matcherna och slutsiffrorna skrevs till 1-5. VTS åker alltså ur Elitserien och får spela Division 1 nästa år. Extra surt då det i Daniel Svenssons match stod 8-8 i avgörande set mot Davis Cup-spelaren Gustav Hansson.

Laget har kämpat på otroligt bra och med tanke på att alla är egna produkter från VTS har de gjort det väldigt bra i landets högsta serie. Nu tar vi nya tag i näst högsta serien och hoppas kunna spela Elitserien 2021 igen.

Resultat/tabell