Damlaget har spelat stabilt hela serien och hade i söndags möjlighet att säkra uppflyttning genom att vinna en av fyra matcher mot Malmö TK

Inför sista omgången var damlaget obesegrade och hade två utropstecken i laget. Isabel Petri Bere hade 10-0 i matcher och AnaTilde Windborg hade 8-0. Tack vare de fina prestationerna kunde man inför sista omgången säkra uppflyttning genom att vinna en av fyra matcher mot toppkonkurrenten Malmö TK.

Dubbelmatchen startade svajigt och det märktes att det låg allvar i luften när Isabel och AnaTilde förlorade i två jämna set, 3-6 4-6. I singelspelet hade VTS ett ess i rockärmen. Victoria Pahlett som är uppväxt i VTS verksamhet befann sig i Malmö och ville gärna hjälpa laget att säkra platsen till Elitserien. Hon vann sin singel relativt bekvämt med 6-2 6-3 och därmed var Växjö-laget tillbaka i Elitserien, där man åkte ur för fem år sedan.

– Fantastiskt roligt, tjejerna har gjort det otroligt bra igenom hela serien. Det som genomsyrat laget under hösten är bra attityd, glädje och grym lagsammanhållning. Det ska bli riktigt kul att mäta krafterna i Elitserien nästa år, säger lagledaren Pontus Kumlin.

I laget: Isabel Petri Bere, AnaTilde Windborg, Stephanie Thour, Anna Hermann, Amalia Bengtsson, Victoria Pahlett, Alva Jönsson, Agnes Jönsson & Wilma Widing