Intresseanmälan görs här

Växjö Tennissällskap har idag 280 barn och 140 vuxna i regelbunden kursverksamhet, totalt är vi cirka 750 medlemmar. Verksamheten bedrivs i Strandbjörkshallen, på söder i Växjö.

Idag är det nästan fullt i tennisskolan, men vi har lediga banor under tidiga eftermiddagar, därför initierar vi nu satsningen ”Tennisbussen”. Vi kommer med anställd personal ut till olika skolor för att hämta upp barnen, skjutsa/gå med dem till Strandbjörkshallen, erbjuda mellanmål, bedriva tennisträning och efter träningen erbjuda pedagogisk tid eller lek tillsammans med pensionerade lärare eller annan vuxen, tills dess att föräldrarna kan hämta sina barn.

Barnen får fysisk aktivitet i organiserad form med professionella tränare och då redan före det att föräldrarna slutat jobbet, något vi tror hjälper till att lösa livspusslet. Vi har några skolor i närheten och då promenerar vi för att hämta barnen. För övriga skolor kommer vi att erbjuda hämtning i minibuss under vissa specifika dagar.

Vi riktar oss främst mot barn som är 5 – 10 år och då är det mini eller miditennis som gäller. I tennisen är varje tränare ansvarig för max fem barn var. Detta gör att alla barn får väldigt mycket uppmärksamhet och alla känner sig sedda. Träningen är uppdelad med koordination, lek, tennisträning och mycket annat. I varje grupp är det 9 – 10 barn tillsammans med två utbildade ledare. Vi använder mindre racketar och bollar som studsar väsentligt lägre än en vanlig boll, något som gör att barnen kan spela med varandra redan i tidig ålder.

Svenska Tennisförbundet har en devis som förklarar tennis på ett väldigt bra sätt. ”Tennis – en levande idrott, för livet, hela livet”. Vi har idag tennisspelare i åldersspannet 4 – 94 år, något som bekräftar att tennis verkligen är en idrott du kan utöva hela livet.

Vi är nu i färd med att kontakta och besöka Växjös skolor för att kunna påbörja detta i januari 2020.

Hur en eftermiddag kan se ut:
13:20                  Hämtning på skola
13:40                  Mellanmål i Strandbjörkshallen
14:00                  Tennisträning
15:00                  Pedagogisk tid/lek med pensionerad lärare eller annan vuxen
Ca 16:00            Hämtning av föräldrar i Strandbjörkshallen

 

Intresseanmälan görs här

 

Frågor:
Emil Holmgren
Klubbchef, Växjö Tennissällskap

070-38 715 48
emil.holmgren@vaxjots.se