För andra året i rad avgjordes Dubbel-SM i Strandbjörkshallen. Det hela slutade med sju medaljer till VTS av 16 möjliga.

VTS-paret Robin Thour och Daniel Svensson var förstaseedade och därmed favoriter i herrklassen på förhand. Med endast 11 tappade games i gruppspelet var paret klara för semifinal där Hampus Johansson och Jonathan Backman väntade. Efter att ha förlorat första set med 3-6 kunde det hårt servande paret ta hem matchen med 3-6 7-6 10-5.

Johan Finnhult och Pontus Norberg var inför tävlingen för många en outsider till att gå hela vägen. Paret var oseedat men lyckades trots det ta sig vidare från gruppspelet utan setförlust. I semifinalen väntade ett annat Växjö-par, nämligen kusinerna Heinonen. Det var en tight semifinal med många sevärda bollar där firma Finnhult/Norberg till slut drog det längsta strået och vann matchen med 6-4 7-6. SM-brons till Adam och Tim Heinonen alltså.

Herrfinalen blev en ren Växjö-historia och det var välfyllt med publik som fick se många konstslag. Robin Thour och Daniel Svensson startade starkast och tog första set, trots att de låg under med ett break länge. I andra set höjde Finnhult/Norberg tempot och tog hem det med 6-3. Paret tog med sig momentumet in i det avgörande matchtiebreaket och vann det med 10-4.

– Det var väldigt roligt att spela inför hemmapubliken och tillsammans med Pontus. Jag tycker vi spelade överraskande bra hela turneringen och är särskilt nöjd med de två vinsterna idag. Kul med mitt första SM-guld, Pontus har ju redan några sedan innan, säger Johan Finnhult och skrattar.

I damklassen var Caijsa Hennemann och Victoria Carlsten förstaseedade. Gruppspelet gick av bara farten och efter 6-0 6-0 och 6-2 6-2 var paret klara för semifinal.

Där väntade oseedade paret Victoria Pahlett/Ellen Allgurin. Victoria, som är uppfödd i Växjö och fortfarande spelar för Växjö TS gjorde en efterlängtad comeback i Strandbjörkshallen. I semifinalen mot Hennemann/Carlsten fanns chanserna men paret föll med 5-7 4-6. SM-brons till Victoria och Ellen.

I finalen möttes de två högst seedade paren. Förstaseedade Hennemann/Carlsten ställdes mot andraseedade Malm/Vilén. De förstnämnda var något starkare och vann med 6-3 6-3.

– Det har varit en väldigt rolig tävling med bra stämning mellan spelarna. Det är ett bra format tycker jag med allt gruppspel på lördagen och sedan slutspel idag (söndag). Fantastiskt roligt med så många VTS-framgångar också, det bådar gott inför höstens seriespel, säger klubbchefen och tävlingsledaren Emil Holmgren.

Växjö TS-medaljer
SM-Guld: Pontus Norberg / Johan Finnhult
SM-Silver: Robin Thour / Daniel Svensson
SM-Brons: Adam Heinonen / Tim Heinonen & Victoria Pahlett / Ellen Allgurin (KLTK)

Resultat/lottningar
Tennis.se inför tävlingen
Inslag i P4 Kronoberg