Den 1 februari 2020 tillträder Calle Pihlblad som ny sportchef i Växjö TS. Calle är välkänd av många i VTS från sin tidigare anställning i föreningen. 

Calle har varit anställd som verksamhetsansvarig i Växjö TS mellan 2000-2014 innan han lämnade för att utveckla sig vidare genom anställning i näringslivet. Idag är han anställd som klubb och sportchef i Falkenbergs TK men kommer från och med 1 februari att tillträda som renodlad sportchef i Växjö Tennissällskap.

I rollen kommer han att ha övergripande ansvar över den sportsliga utvecklingen, med hjälp av ett stort antal ledare och tränare.
– Det ska bli fantastiskt roligt att komma ”hem” till Växjö TS. Jag ser enormt mycket fram emot att arbeta tätt ihop med Emil Holmgren (nuvarande klubbchef, red anm) och tillsammans med styrelse, medarbetare och medlemmar utveckla VTS vidare.

Styrelsen i Växjö TS har anammat och slagit fast att arbeta efter visionen ”Sveriges bästa tennisklubb i Sveriges bästa tennisanläggning.” Detta är ett stort steg på vägen
– Calle är definitivt en mycket viktig pusselbit för nå visionen. En annan mycket viktig pusselbit är vår mecenat Lennart, vars insats möjliggör att vi kan behålla vår kära hall och utveckla anläggningen till att bli Sveriges bästa tennisanläggning, säger ordföranden Tuomas Heinonen.

Klubbchefen Emil Holmgren om rekryteringen av Calle Pihlblad:
– Detta är fantastiskt roligt. Vi har senaste året jobbat väldigt hårt och förbättrat mycket i det dagliga arbetet. Att få in Calle är ett bra bevis att vi är på rätt väg, jag ser verkligen fram emot att ha ett tätt samarbete med honom och utveckla föreningen än mer, säger Emil Holmgren.

Frågor:
Emil Holmgren
Klubbchef, Växjö TS
070-38 715 48