I samband med ITF-tävlingen spelades SM i rullstolstennis på Ystads vackra utomhusanläggning. Växjö TS Hampus Linder Olofsson gjorde storslam och vann silver i singel och guld i dubbel

Singeltävlingen avgjordes genom två grupper där respektive gruppsegrare mötte varandra i en SM-final. I gruppspelet spelade Hampus väldigt övertygande och vann sina tre matcher med totalt 6-0 i setskillnad.

I finalen ställdes han mot hemmaspelaren Henrik Härstedt. De två spelarna möttes i Uppsalas ITF-tävling för drygt en månad sedan, då gick Hampus segrande i en tight tre-setare. Denna gång var dock Ystad-spelaren strået vassare och lyckades hantera de svåra väderförhållandena bättre. 6-0, 6-0 blev segersiffrorna.

I dubbelklassen spelade Hampus tillsammans med Niclas Rodhborn. Niclas har som bäst varit rankad 11:a i världen i både singel och dubbel. Idag är han förbundskapten för det svenska rullstolslandslaget i tennis.

Vägen till guldet startade med ett möte mot Olle Jilkén och singelvinnaren Henrik Härstedt. Efter en lång och jämn match vann Hampus och Niclas med 7-5, 7-5. I finalen väntade förstaseedade Jan Boström och Eric Löf. Efter stor dramatik och bland annat fem räddade matchbollar slog Hampus in matchbollen och karriärens första SM-guld var säkrat. 6-2, 3-6, 13-11 blev segersiffrorna.

Foto: ImagineStudios AB