Under helgen har sommartouren spelats i Växjö då APP Open avgjordes. Olivia Malm vann damsingeln medan Jeppe Johansson-Holm vann herrsingeln där VTS-spelaren Daniel Svensson besegrades i finalen.

Under de fyra speldagarna fick vi uppleva nästintill samtliga väderslag: Skinande sol, grå-mulet, åska och piskande regn. Lyckligtvis kunde majoriteten av matcherna spelas utomhus i Strandbjörket.

Det fanns på förhand många hemmahopp i tävlingen, de som gjorde det bäst var Robin Thour, Isabel Petri Bere och framförallt Daniel Svensson.

Robin Thour var sjätteseedad i tävlingen och vann i andra omgången över Hugo Regnér i två raka set. I kvartsfinalen ställdes han mot Christian Samuelsson som på förhand var en av favoriterna att gå hela vägen. Ett break i varje set räckte dock för att göteborgaren skulle vinna matchen och avancera till semifinal.

Isabel Petri Bere fick ett wildcard till huvudtävlingen och förvaltade detta på bästa vis. I första omgången besegrade hon Hilda Grahn och efter en WO-vinst i andra omgången var hon klar för kvartsfinal. Där väntade förstaseedade Molly Helgesson som blev för tuff, även om Isabel hängde med bra i de långa duellerna.

Daniel Svensson, fjärdeseedad i tävlingen fick en relativt bekväm väg fram till semifinalen där han ställdes mot Olle Wallin. Daniel servade sedvanligt väldigt stabilt och framförallt hårt, något som Båstad-bördige Wallin hade det svårt med. 6-1, 6-3 blev siffrorna till Daniels favör i en match som upplevdes jämnare än vad siffrorna blev.

Finalen spelades mot bollsäkre Jeppe Johansson-Holm. Trots bra spel från Daniel och återigen stabilt servande vann Västeråsaren Jeppe denna match med 6-4, 6-4. 

I damklassen segrade Olivia Malm över Maja Radencovic i finalen.

Bilder från tävlingen (ImagineStudio AB)
Resultat från tävlingen