Vi har nu släppt anmälan till höstens kursverksamhet. Det är en hel del nyheter, därför vill vi gärna att ni alla läser igenom styrdokumentet ”Spela Tennis”, vår nya version av den gamla ”Blå-gula vägen”.

Bland annat erbjuder vi nu MultiSkillz-kurser, något som vi tror är väldigt viktigt för alla barn, oavsett om man har tennis som förstaidrott eller inte. Det finns forskning som säger att två av tre barn idag rör sig för lite och vi har aldrig haft så mycket stillasittande barn som idag. Detta medför att när barnen kommer till tennisskolan har de inte den koordination som krävs för att underlätta tennisspelandet. Huvudfokus är att i ett tidigt stadie bli bekväm med att springa, hoppa, kasta och fånga bollar samt göra allt detta samtidigt. Vi vill helt enkelt förbereda barnen för ett livslångt idrottande.

Vi har även ”Familjeskillz”. En kurs som inte alls är inriktad mot tennis, där barn 3-5 år kommer tillsammans med en förälder och leker med bollar och andra roliga redskap.

Under hösten kommer vi också att ha ett större fokus på trivselkvällar, för att barnen ska få fler tenniskompisar och känna sig mer hemma i tennishallen. Vi kommer även att göra om klubbrummet så att det blir ett mer trivsamt område att vistas på både före och efter träningar. Vi kommer även att introducera interna tävlingar för de allra minsta. Detta tror vi blir ett naturligt och enkelt sätt att testa på matchspel i tennis.

Under senaste åren har vi lagt märke till en tydlig trend bland juniorerna. De barn som spelar två gånger i veckan från start, har en tydlig tendens att fortsätta med tennisen längre än de som spelar en gång per vecka. Det säger sig självt att det är lättare att lära sig något om man gör det oftare, och barnen tycker oftast att tennis är som roligast när man kan börja spela själv med kompisar. Därför uppmuntrar vi nu alla barn i mini och miditennis att spela två gånger i veckan, även detta står förklarat i ”Spela Tennis”.

Vi hoppas att detta bidrar till en ännu bättre verksamhet än den vi redan har idag, har ni synpunkter eller förslag på förbättringar är vi alltid lyhörda. Hoppas att vi ser så många som möjligt av er till höstens terminstart!

Ni hittar alla kursanmälningar här, på vår nya hemsida. 

Vänliga hälsningar

Emil Holmgren

Klubbchef, Växjö Tennissällskap

Läs ”Spela tennis!” här