I höst kommer Växjö TS herrlag att spela Elitserietennis för första gången på många år. Vi är mycket glada över att kunna skriva upp ett välkänt ansikte i höstens trupp, tidigare världssjuan Mario Ancic.

 Direkt efter att herrlaget i höstas säkrade Elitserieplatsen började arbetet med att hitta potentiella nyförvärv.
– Detta är såklart jätteroligt. Det är helt och hållet ”Fiddes” förtjänst att det ens är möjligt. Vi hoppas att det kommer passa i Marios schema så att han kan spela någon match, säger klubbchefen Emil Holmgren.

När Fredrik ”Fidde” Rosengren var tränare för kroaten var paret ofta i Växjö och tränade. Mario blev direkt väldigt omtyckt av alla och sparrade med flertalet juniorer från klubben.
– Jag och Mario har fortfarande kontinuerlig kontakt, jag passade på att fråga när vi talades vid i telefon för cirka en månad sedan. Han blev väldigt glad över frågan och har fina minnen från Växjö. Han arbetar idag i finansbranschen och kunde inte lova något, men om matchdatumen passar för honom och han befinner sig någonstans i Europa kommer han väldigt gärna och spelar, säger Fredrik ”Fidde” Rosengren.

Mario Ancic var som bäst rankad sjua i världen. Han har vunnit tre ATP-titlar och nådde semifinal i Wimbledon. Han var även med i det kroatiska landslag som vann Davis Cup 2005.

Elitserien i tennis består av åtta lag och avgörs i november-december. Varje lagmatch består av fyra singlar och två dubblar. Just nu består laget av: Robin Thour, Daniel Svensson, Johan Finnhult, Adam Heinonen, Tim Heinonen, Mario Ancic, Alex Helmersson och Pontus Norberg. Lagledare är Tobbe Thestrup.

Kontakt
Emil Holmgren
Klubbchef, Växjö Tennissällskap

070-38 715 48
emil.holmgren@vaxjotennis.com