Det blev förhandsfavoriterna som levererade hela vägen i Atea Open. Cornelia Lister och Christian Samuelsson var förstaseedade och imponerade stort.

Cornelia Lister – som nyligen blev uttagen till det svenska Fed Cup-laget, som ska spela i Polen i februari – fick två relativt bekväma matcher på lördagen, söndagens bataljer blev desto tuffare. I semifinalen ställdes hon mot danskan Olga Helmi. I en het match med mycket känslor gick Cornelia vinnande ur holmgången efter att ha legat under med 0–3 i det tredje setet. I finalen ställdes hon mot Alexandra Viktorovich, en tät match som också avgjordes i tre set. Cornelia vann även vintertour-tävlingen i Tabergsdalen förra helgen och åker nu till Frankrike för internationella tävlingar.

I herrklassen var det tre från VTS i kvartsfinal; Robin Thour, Daniel Svensson och Adam Heinonen. Endast den sistnämnda lyckades ta sig vidare till semifinal, där blev slutsegraren Christian Samuelsson för svår. En bra tävling för 16-årige Adam, som direkt efter semifinalförlusten satte sig i bilen till Falun, där JSM börjar redan ikväll. Semifinalen mellan Jesper Klöv-Nilsson och Daniel Appelgren förtjänar att nämnas: efter tre timmar och femtio minuter stod Jesper Klöv-Nilsson som segrare; Appelgren hade tre matchbollar och fick kramp. Klöv-Nilsson spelade med en stor blåsa i högerhanden och hade ont i varje slag med forehand., men kunde trots det vinna med 8–6 i ett avgörande tiebrake.

Christian Samuelsson har nu vunnit tio raka vintertour-tävlingar och imponerar stort, främst genom sin serve, som inte är den hårdaste, men definitivt den svåraste för motståndaren.

Foto: ImagineStudio AB