Den klassiska tävlingen (Gamla Kalle Anka-Cup) avgörs i tre steg. Först ett zonspel i Växjö där finalisterna går vidare till regionsfinal som i år spelades i Jönköping. Härifrån går tre spelare från varje klass vidare till Sverigefinalen som traditionsenligt spelas i Båstad.

VTS hade åtta spelare som hade tagit sig vidare från zonspelet; Milton Soldahl (PS11), Melvin Aronsson (PS11), Annie Beving (FS11), Agnes Lagerqvist (FS11), Marcus Björkqvist (PS13), William Holmström (PS13), Aylinn Wahlberg (FS13) samt Kenan Alisic (PS15).

Milton och Melvin var två år unga i 11-års klassen och fick det tufft i första omgången. Otroligt nyttig erfarenhet för grabbarna och båda var väldigt revanschsugna direkt efter matcherna var slut. Annie vann sin första match i Jönköping med förlorade sedan i kvartsfinalen. Marcus, William, Aylinn och Kenan hade alla svåra lottningar och fick respass i första omgången, alla fyra var dock väldigt glada över att få tävla igen och alla stod för bra insatser.

Bäst gick det för Agnes Lagerqvist som vann sina två första matcher i raka set. I semifinalen väntade slutsegraren Filippa Eckersten från Lomma-Bjärreds TK, Agnes gjorde en bra match men förlorade 0-4, 0-4, 3-4. I matchen om 3:e pris mötte hon Elise Tyrstrup-Laurencin och gick där segrande med 4-2, 4-1, 4-0. Därmed var avancemanget till Sverigefinalen ett faktum, ett stort grattis Agnes! Sverigefinalen spelas i Båstad den 3-8 juli i samband med WTA-turneringen.