Hur känns det att vara tillbaka i Strandbjörkshallen och Växjö TS?
– Såklart helt underbart att få komma tillbaks till klubben i mitt hjärta. För mig är Växjö TS inte bara en tennisförening utan så mycket mer. VTS med dess ledare, tränare och tenniskompisar (under alla år) har ju format och fostrat mig till den jag är idag. Jag började som ivrig knatte i början på 80-talet som tog mig till tävlingsjunior med bland annat fantastiska år i ”Team Mats Wilander”. Något man aldrig kommer att glömma.

– Efter en avstickare som tränare i Norge blev jag ansvarig för tävlingsspelare i VTS under 14 år. En otrolig period ur många perspektiv men främst rent sportsligt. Efter hårt intensivt jobb kryllade det av knattar i klubben, vi hade en period över 50 stycken tävlingsspelare under 12 år- helt galet häftigt. Så räknar man på det så har jag nog närmare 30 härliga år i klubben…

 

Din tjänst startar 1 feb men du har synts rätt mycket i hallen redan, vad är dina första intryck?

– Otroligt härligt, det känns väldigt positivt och stimulerande. Min klara uppfattning är att det är ett enormt driv i klubben.  Ska bli makalöst kul att jobba med Emil och tränarstaben samt styrelsen. Vi har en klar vision om att bli en av Sveriges absolut bästa klubbar och med ett fokus på att vi är en klubb för ALLA och vi har ju enorma möjligheter till det med:

  • En driven, positiv och duktig Klubbchef i Emil.
  • En tränarstab med en hög kompetens och erfarenhet.
  • En engagerad styrelse med Tuomas och Lennart i spetsen.
  • En fantastisk anläggning (som går igenom en stor renovering som bara kommer göra det än bättre för oss alla).
  • En stor plattform av ungdomar och vuxna i verksamheten och i det finns det en bra och spännande återväxt.

 

Vad kommer du att lägga lite extra fokus på nu i början?

 Mitt fokus kommer självklart att vara det sportsliga i verksamheten. Jag älskar ju att stå på banan sådär kommer ni se o höra mig. Annars skulle jag säga:

  • Fokus på hur vi jobbar på och utanför banan som tränare och spelare och hitta en röd tråd igenom hela verksamheten.
  • Kartlägga alla juniorer hur de ligger till rent tekniskt, fysiskt och taktiskt.
  • Stimulera knattar i klubben att träna på att tävla internt men också externt givetvis.
  • Fortsätta utveckla gemenskapen mellan juniorer, seniorer o veteraner.
  • Samt tillsammans med Emil och styrelsen fortsätta arbeta fram vår verksamhetsplan.

 

Vad har du för personliga mål och vad tycker du föreningen ska ha för mål?

– Mitt personliga mål är att få engagera, förmedla och inspirera min glädje, kunskap och lycka som jag har fått med min tennis. Engagera, strukturera och driva är något jag brinner extra för samtidigt som jag vill vara lyhörd och vara en god lyssnare för alla. För klubben tycker jag att det handlar om att öka antalet aktiva medlemmar i stort samt antalet tävlingsspelare från tidig ålder samt skapa förutsättningar för en bra och utvecklande aktivitetsplan internt och externt.

 

Har du någon hälsning till medlemmar och aktiva i VTS?

– Alla är välkomna i VTS och vi behöver just dig för vår fortsätta resa framåt. Ser fram emot en härlig termin och framtid tillsammans. Kom gärna ner till hallen över en kopp kaffe så pratar vi tennis och framtid.

Nu kör vi!