Förra veckan spelades en 15 000$ ITF Future-tävling i Ystad där flera VTS:are deltog. Bäst gick det för Robin Thour och Adam Heinonen

Adam Heinonen kom till tävlingen fylld av självförtroende efter att ha vunnit sin första titel på ITF:s juniortour i Split veckan innan. I kvalet ställdes han först mot en finsk spelare där han vann med 10-7 i avgörande set. I kvalfinalen mötte han en norrman där processen blev kortare, 7-5, 6-2. I huvudtävlingen ställdes 17-åringen i första omgången mot polacken Piotrs Grynkowski (ATP 1229) där vinstsiffrorna skrevs till 2-6, 6-3, 7-5. Adams första ATP-poäng var därmed ett faktum. I åttondelsfinalen föll han mot andraseedade finnen Patrik Niklas-Salminen (ATP 423) med 4-6, 5-7.
Adam spelade i dubbelklassen tillsammans med Tim Heinonen där de vann första omgången innan det blev förlust i kvartsfinalen mot andraseedat motstånd.

Robin Thour gjorde sin hittills bästa tävling på professionell nivå. Även han kvalade in efter vinster mot Johan Claesson (6-0 uppgivet) samt David Norfeldt (6-4, 7-6). I huvudtävlingen lottades han mot småländskt motstånd i Jonathan Stenberg (ATP 1664), en mycket övertygande vinst av Robin där siffrorna skrevs till 6-0, 6-2. I åttondelsfinalen mötte han stockholmaren Lucas Renard och efter att ha hämtat upp ett underläge i avgörande set kunde VTS:aren tillskriva sig två ATP-poäng efter 2-6, 7-5, 6-4. I kvartsfinalen mötte Robin argentinaren Juan Manuel Cerundolo (ATP 706), en något sliten Robin kämpade väl men föll med 3-6, 2-6.

Lottningar/resultat